MASTER JOUW MARKETING

VOOR ONDERNEMERS MET GROTE DROMEN EN AMBITIES

Meer klanten met authentieke marketing begint bij wie jij bent en waar jij voor gaat en staat.

Een onderscheidend merk gaat en staat ergens voor, geeft vertrouwen en trekt klanten die zich herkennen in de kernboodschap en waarden van het merk. Waardoor zij weten: dit past bij mij!

HELP KLANTEN VOOR JOU TE KIEZEN

SHARE YOUR MESSAGE

HIJ HEEFT HET NODIG!

LET’S OPEN UP

Je bent ondernemer, hebt een droom en je vraagt je regelmatig af:

Waarom moeten klanten voor mij kiezen?

Hoe onderscheid ik me van al die ondernemers die ongeveer hetzelfde doen als ik?

Waar sta ik nou echt voor?

Wat is mijn kernboodschap en hoe zet ik deze op papier?

Wat is mijn unieke kracht als ondernemer en merk?

Je bent al even op weg en blijft zoeken naar jouw kern. Waar ga jij voor? Waar sta jij voor? Wat is jouw drive en belangrijkste boodschap?

Je weet dat het er zit. Ergens in jou. Maar je krijgt je vinger er niet op gelegd. En het al helemaal niet verteld.

Let’s open up and build your brand!

Na het positioneringstraject:

Heb je jouw kernboodschap scherp en kun je deze vol zelfvertrouwen delen met anderen.

Weet je waar jij en jouw merk voor gaan en staan en kun je dit overal uitdragen.

Trek je klanten aan die passen bij jou en jouw merk.

Heb je meer focus in je zichtbaarheid

Kun je vanuit een duidelijk karakter jouw merk vormgeven

Staat jouw kernboodschap helder op papier in een krachtig manifest dat raakt

Heb je een basis voor jouw content op bijvoorbeeld social media en jouw website

Heb je een stevig fundament voor the next step: jouw marketingstrategie

“Ik geloof in Marketing zonder Maskers.

Want achter elk masker ligt een prachtig verhaal.”

Justine van der Velden

Met een heldere kernboodschap weet een klant: hier moet ik zijn

Ik ben Justine van der Velden, marketingcoach voor ondernemers.

Sinds 2001 werk ik als marketeer. Voor Internationale merken, ambitieuze start ups en enthousiaste ondernemers. Hoe verschillend de bedrijven ook zijn, hun marketing- en salesuitdagingen zijn vaak gelijk.

  • Hoe bereiken we onze ideale klant?
  • Hoe onderscheiden we ons van de rest?
  • Wat is onze kernboodschap? 
  • Hoe krijgen we meer klanten en sales?

Als ik in zo’n bedrijf duik, ontdek ik vaak dat het belangrijkste mist: een scherpe positionering. Een heldere kernboodschap waardoor klanten weten: hier moet ik zijn!

Ik help jou als ondernemer met het scherp krijgen van die kernboodschap, dat onderscheidende vermogen, het ware verhaal. Als start van jouw marketingstrategie.

 

mijn drive

Ik geloof in Marketing zonder Maskers. Dat klanten kiezen voor authenticiteit en vertrouwen en dat ze het voelen als een boodschap rammelt, het verhaal net niet klopt of niet scherp genoeg is.

Ik voel dat zelf altijd direct. Bij mensen en bij merken. En kijk door dat masker heen. Houd een spiegel voor, reflecteer. Stel vragen en luister. Naar wat gezegd wordt en wat niet. Ik hoor het allebei.

En ik weet dat het er is want achter elk masker ligt een prachtig verhaal.

Het is mijn drive om dit verhaal naar boven te krijgen. Mijn nieuwsgierigheid, creativiteit en sterke intuïtie zorgen ervoor dat ik me volledig af kan stemmen op de klant waardoor ik het voel als we de kern raken. 

Edith Zomerdijk van Zomerdijk Ergotherapie heeft een passie voor haar vak maar voelde zich niet meer thuis in het systeem waarin ze werkzaam was. Ze startte haar eigen praktijk om los te komen van alle regels die haar opgelegd werden vanuit dat systeem. Ze begon vanuit haar passie en zonder plan. Na het traject heeft ze meer helderheid, weet je wat haar onderscheidende vermogen is en heeft er woorden aan kunnen geven waardoor dat plan er is gekomen.

“Onze uitstraling en teksten paste niet meer bij ons. Inmiddels weten we wie we zijn en wat ons verhaal is. Justine brengt heel veel creativiteit op een hele enthousiasmerende manier. Ik kan haar echt aanbevelen aan ondernemers. Je kunt nou eenmaal niet heel goed zelf bepalen wat je nu wilt vertellen en uitstralen. Ik weet dankzij haar nu veel beter hoe ik het wil. Kan veel beter sturen. Het hele traject was echt een cadeau aan onszelf. We zijn sterker geworden in marketing. En ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden.”

Marieke Pluim-Verburg / Offiss

“Ik heb nu helder waar ik voor sta en wat ik te bieden heb, los van mijn aanbod en kan nu beter een eenduidig beeld naar buiten geven.

Mijn manifesto omschrijft dit prachtig en ik weet echt wat ik te brengen heb. En dat ik daarin echt anders ben. Een statement maak. Dat maakt me echt blij en zekerder. En ik kan veel beter voelen waar ik ja en nee tegen te zeggen heb.”

Chantal van Tuin / Chantal van Tuin Massages

Justine weet je eigen verhaal kloppend en passend te maken en helpt je met helder krijgen waar je nou precies voor staat.”

Pascal Riet / Amos Onderwijs

“Ik had geen duidelijke kern voor de Homecoachclub. Het gevolg was dat ik lukraak wat dingen deed, geen duidelijke richting had. Zonde van mijn energie!

Ik zie nu steeds beter de ‘problemen’ waar mensen tegenaan lopen en kan daardoor beter mijn producten benoemen (en dus verkopen).

Het programma zorgde ervoor dat ik steeds concreter werd in wat mijn werk en bedrijf is. Door er bewust mee bezig te zijn, wordt het steeds helderder. Vanuit die helderheid kan je in beweging komen en het juiste pad bewandelen. Hierdoor voel ik me krachtig, bewust, stoer, positief, gesteund, energiek, enthousiast en de creativiteit barst los!

Ik ga nu vol zelfvertrouwen en met een duidelijk verhaal naar potentiële klanten toe. 

Anke van Eck / Homecoachclub

STAP VOOR STAP

EEN ONDERSCHEIDEND MERK

EN EEN HELDER VERHAAL

DIT GAAN WE DOEN:

Op zoek naar de kern

Om jouw verhaal scherp te krijgen, moet je inzoomen. In contact komen met waar je voor gaat en staat. Daar heb je een spiegel voor nodig. Een andere blik. Daarom ben ik er. Om jou de juiste vragen te stellen. Om te luisteren naar wat je zegt en te horen wat je niet zegt.

Ik zoom in op jou. Maak verbinding en leg verbinding. Ik scheid jouw bullshit van jouw beauty en voel het als we de kern raken.

In verbinding met jouw klant

Je gaat in gesprek met jouw klant. Want een ander kijkt anders en ziet vaak meer. Heeft een scherp beeld op jouw ware kracht. Scherper dan jijzelf. Ik geef jou de tools en de juiste vragen waardoor jij echt een verbinding maakt met jouw klant en ontdekt waar de kern van jouw kracht ligt.

Wie ben jij?

Herkenning en vertrouwen zijn essentieel als je verbinding wilt maken met mensen. En verschillende mensen voelen zich aangetrokken tot verschillende karakters. Wie ben jij? Wat zijn jouw waarden? Hoe laat jij dit zien? Hoe blijf jij trouw aan jezelf. En dus betrouwbaar voor de ander? Je ontdekt wie je bent als ondernemer en wat dit betekent voor jouw merk. 

Hoe anders ben jij?

Je leert jezelf nog beter kennen door naar de ander te kijken. En dan vooral naar diegenen die ongeveer hetzelfde doen als jij. Wat zeggen zij? Waar gaan zij over? Waar staan zij voor? Ik leer jou hoe je jezelf nog beter kunt onderscheiden door op de juiste manier naar een ander te kijken. Niet om hem of haar na te doen, maar juist door beter te kiezen. 

Jouw positionering

In jouw positionering ligt jouw verhaal verborgen. Het scherp krijgen van jouw positionering is daarom een super belangrijke fase in het vormen van jouw verhaal. Hierin ligt die zee van kracht. Dit is de ziel achter het masker. Hierin leg jij vast wat die kern is, jouw belofte, jouw goud.

Een boodschap die raakt

Je gaat aan de slag met jouw verhaal. Jouw kernboodschap. Jouw manifest. Ik leer je waar je op moet letten. Geef je inspiratie en handvatten en schaaf bij. Zoek woorden die passen bij wie jij bent. Die vertellen wat jij wilt zeggen. Zodat je daarmee raakt. Jezelf en anderen. En klaar bent om er vol voor te gaan staan.

Een uniek aanbod

Wat betekent deze nieuwe kernboodschap voor jouw aanbod? Wat kun jij toevoegen om jouw belofte nog beter na te komen. Om jouw missie nog beter te leven. Om jouw klanten nog verder te helpen met wat jij te brengen hebt? We stappen in onze creatiekracht en gaan jouw aanbod verrijken. Op zo’n manier dat het alleen maar makkelijker wordt voor jou om in de markt te zetten. 

“Mijn Manifest mijn krachtigste tool! Het geeft me richting en ik voel meer zelfliefde! Als ik mijn manifest lees, voel ik me helemaal warm worden want wat erin staat is iets waar ik zó in geloof! Dat geeft me vertrouwen om door te gaan met hetgeen ik doe.

Ik heb al een aantal keer zinnen uit mijn verhaal gebruikt tijdens mijn introductie bij mensen. Ik kan nu veel krachtiger en scherp mijn eigen positionering in een gesprek neerzetten. Ik vertrouw er echt op dat wat ik doe echt waardevol is en ik hoef mezelf echt niet meer te undersellen.”

Eva Offermans / Invigorate Coaching

“Ik heb zoveel geleerd. Ik heb interviews afgenomen bij klanten en mensen benaderd om een sessie bij mij te doen.

Ik heb ontdekt dat ik een goed zelfbeeld heb. Met mijn manifesto heb ik nu een verhaal over mezelf en wat ik te bieden heb dat helemaal past. Ik weet wat mijn missie inhoudt. Dit geeft heel veel energie en nieuwe ideeën.”

Bianca Praag / Helende Stappen

VOOR WIE?

Dit programma past bij jou als je:

  • voelt: het is tijd. Ik wil echt kleur bekennen, een onderscheidend merk neerzetten en mijn kernboodschap helder krijgen. Gaan vertellen wat ik echt wil zeggen. Dit overal laten zien. 
  • je wilt onderscheiden van de rest en jouw eigen geluid en stem wilt laten horen
  • er klaar mee bent om in je eentje of met gratis tips te ontdekken wat jouw kernboodschap is en hoe je bouwt aan je merk
  • wilt groeien als ondernemer en vol vertrouwen wilt staan voor je missie
  • tijd en geld wilt investeren in de volgende stap van jouw bedrijf
  • klanten wilt aantrekken die passen bij jou en jouw merk omdat wie jij bent en waar jij voor staat past bij wie zij zijn en bij wat zij nodig hebben.

Are you ready to open up? Om samen op zoek te gaan naar jouw kernboodschap en onderscheidende verhaal en te bouwen aan jouw merk?

Dan wordt dit een hele mooie reis.

ONDERDELEN

programma

R

Online trainingsomgeving

Aan de slag met jouw positionering, merk en kernboodschap als jou dat uitkomt. Met de inspiratie, kennis, inzichten en opdrachten in de online academie bepaal jij zelf wanneer je de weekopdracht doet.

R

Spiegelgesprek

Tijdens het spiegelgesprek van 1,5 uur gaan we 1 op 1 de diepte in, op zoek naar jouw kern en kracht. Ik stem volledig af op jou en hoor wat je zegt en vooral ook wat je niet zegt. Ik kijk voorbij jouw masker en leg zo de kern bloot voor jouw verhaal.

R

Karakteranalyse

Wist je dat jouw karakter genetisch bepaald is? Je krijgt inzicht in wie je als ondernemer van nature bent. Welk waarden en kracht van nature bij jou horen en hoe je dit uitvergroot en vertaalt in jouw bedrijf en merk. Wat dit betekent voor het gedrag van jouw merk, de tone of voice en de kleuren. Zodat jouw volledige présence, persoonlijk en van jouw merk naadloos aansluit op wie je bent en wat je jouw klant belooft.

R

Live Q&A

We ontmoeten elkaar elke twee weken live online en hebben direct contact. Alles waar jij tegenaan loopt kun je inbrengen en pakken we aan. Zo kom jij verder. 

R

Positioneringssessie

In deze 1 op 1 sessie zoomen we in op jouw positionering zodat alle ingrediënten voor jouw kernboodschap helder zijn!

R

Jouw manifesto op papier

Je gaat aan de slag en legt de basis voor jouw manifest. Ik kijk mee en schaaf bij. Vind de woorden die op het puntje van jouw tong liggen. Redigeer jouw kernboodschap zodat deze krachtig en helder op papier staat. Met woorden die passen bij jou, vertellen wat je te zeggen hebt en mensen raken in de kern.

R

Je gaat staan voor jouw verhaal

Je gaat letterlijk staan voor jouw verhaal. En draagt jouw manifest voor. Anderen reageren en geven je waardevolle feedback waarmee je verhaal nog scherper wordt en je deze vol vertrouwen naar buiten kan brengen.

R

Werken aan Aanbod

Een positionering gaat pas leven als je deze waarmaakt. Door gaat voeren in alles wat je doet. Hoe kun je jouw aanbod verrijken met inhoud en beleving zodat je nog meer jouw belofte aan de klant nakomt? Daar kijken we naar. Je krijgt nieuwe invalshoeken voor jouw business, nieuwe kansen en mogelijkheden en meer waardering van jouw klanten omdat wat je doet klopt bij wat je zegt.

R

Community

Stappen zetten binnen een community van ondernemers is van onschatbare waarde. Want werken aan je business betekent veranderingen. In jezelf en in wat je gaat brengen. Het helpt je enorm als je dit met elkaar doet. Als je elkaar kunt aanmoedigen, herkennen en inspireren.

KLAAR VOOR EEN ONDERSCHEIDEND MERK EN KRACHTIG VERHAAL?

Van: 3875,-

nu voor: 2.250,-

BOUW EEN ONDERSCHEIDEND MERK

POSITIONERINGSTRAJECT

R

Wil jij vol vertrouwen jouw kernboodschap delen met anderen?

R

Wil je klanten aanspreken met een krachtig manifest over wie jij bent en waar jij voor gaat en staat, zodat zij voor jou kunnen kiezen?

R

Wil je ondernemen en communiceren vanuit jouw nature jouw kracht en deze doorvoeren in alles wat je doet?

R

Wil je een heldere positionering en een aanbod dat hierop aansluit zodat je klanten kunt aantrekken vanuit jouw kracht?

De volgende ronde voor dit traject start begin 2021. Wil jij zeker weten of dit traject aansluit op waar jij behoeft aan hebt? Boek vrijblijvend een strategiegesprek en we ontdekken het samen.  

VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer start het programma?

Het programma is gestart op 31 augustus 2020. De volgende ronde start begin 2021. Wil je hiervoor in aanmerking komen? Stuur een berichtje naar justine@hetmarketingfundament.nl. dan zet ik je vrijblijvend op de wachtlijst. Zodra de deuren opengaan, kun je je dan aanmelden.

Wil je eerst samen in gesprek om te ontdekken of dit programma aansluit op waar jij behoefte aan hebt? Boek een gratis strategiegesprek in, dan ontdekken we het samen. Klik hier om het gesprek te plannen.

Hoe lang duurt het programma?

Het programma duurt 12 weken.

Kan ik het programma in mijn eigen tempo volgen?

Elke week ontvang jij een nieuwe opdracht om mee aan de slag te gaan. Voor sommige opdrachten nemen we iets langer de tijd.

In principe bepaal jij het tempo, maar ik raad je aan om elke week voldoende tijd in te ruimen zodat je bij blijft. De data voor de live Q&A’s en de gezamenlijke meetings staan vast. Je ontvangt deze aan het begin van het traject, zodat je deze in je agenda kunt plannen. Onze 1 op 1 gesprekken plan jij zelf in mijn agenda in. Na 12 werken ronden we het programma officieel af. Je houdt dan nog een maand toegang tot de lessen in de online academie. 

Is dit programma geschikt voor alle ondernemers (online en offline)?

Het maakt voor dit programma niet uit in welke branche je werkzaam bent en of je een fysiek product verkoopt of met name diensten levert. 

Ik ben net gestart als ondernemer. Is dit programma dan geschikt voor mij?

Veel ervaren ondernemers geven aan: “Had ik dit maar eerder gedaan en geweten. Dan had ik meer focus gehad en een beter verhaal.”

Vaak starten ondernemers gewoon en komen ze er in de loop van de tijd achter dat hun kernboodschap niet scherp is. Juist om dit vanaf de start helder te hebben, geeft dit programma je de richting en focus die je zoekt.

Ik moet wel eerlijk zijn: als je nog geen idee hebt wat je wilt gaan doen of nog helemaal geen klanten hebt, dan is dit programma minder geschikt. 

Ik ben al langer ondernemer. Is dit programma geschikt voor mij?

Het programma is het meest geschikt voor ondernemers die al een business hebben.

Toen je startte als ondernemer ben je waarschijnlijk gewoon begonnen. Je dacht niet altijd direct na over jouw kernboodschap. Soms niet eens over wat je exact ging doen. Of over wat echt anders was aan jou en je aanpak. Je ging gewoon. En dat werkte een tijdje goed.

Er komt een moment dat je merkt dat je impact groter kan zijn dan deze nu is. Dat je niet de groei maakt die je voor ogen hebt. Je positionering is niet scherp en je boodschap versnipperd. Je zoekt focus, meer richting, een helder verhaal. Dat is wat je hier vindt. 

Is dit een online programma?

Het programma bestaat uit zowel online lessen, 1 op 1 coaching, groepscoaching, en een community. Jij en ik gaan met elkaar echt de diepte in en leren elkaar goed kennen. Alleen dan kunnen we komen tot jouw kern. Op dit moment, juist op dit moment, is alles online, inclusief de live sessies. Zodat we door kunnen, ook in deze Coronatijd.

Moet ik heel technisch zijn om de online lessen te kunnen volgen?

Je krijgt toegang tot de online academie en daar wijst alles zich voor zich. Je vindt er filmpjes, werkboeken en uitleg. En als je er niet uitkomt (wat ik echt niet verwacht) dan kun je met al jouw vragen terecht in de Facebookgroep.  

Hoe weet ik of het de investering waard is?

Geld uitgeven is altijd spannend. Bedenk je dat je investeert in jouw ontwikkeling en in de groei van jouw bedrijf en merk. Als je twijfelt kun je jezelf altijd de vragen stellen?

1: Wat kost het me?

2: Wat levert het op?

3: Wat kost het me als ik niet deelneem?

4: Hoe kan ik mijn investering zo snel mogelijk terugverdienen?

Meld je nu aan voor het positioneringstraject

Je bent er bijna!

Waar wil je hem ontvangen?

Opt-in mails

You have Successfully Subscribed!

Jouw marketingstrategie centraal

Wat leuk dat je een gratis Marketing Moment in wilt plannen.

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt per mail de link om een afspraak in te plannen.

Tot snel!

Gelukt! Check je mail en plan onze afspraak in. Ik kijk ernaar uit!

Je bent er bijna!

Waar wil je hem ontvangen?

Opt-in mails

You have Successfully Subscribed!